Műanyag ablakok előnyei, avagy miért érdemes régi ablakainkat műanyagra cserélnünk?

Ezen a téren kimagaslóan magas megtakarítási potenciálja a passzívház szintet elérő műanyag ablaktoknak van. A passzívház ablakok műanyag profilokból az elérhető hármas üvegezéssel ma már kedvező áron legyárthatók.

2. A műanyag ablakok nagyon jó ár-teljesítmény aránnyal rendelkeznek

A műanyag ablakok mind beszerzésükkor, mind teljes életciklusuk során jelentős anyagi megtakarítást kínálnak. A fa ablaktokért körülbelül 20-30%-kal kell többet fizetni, mint a műanyagért, míg az alumínium ablakok a legdrágább változatot képviselik, mivel esetükben az ár megközelítőleg még további 30%-kal magasabb. A magas energiamegtakarítási potenciálnak, a csaknem teljes karbantartásmentességnek és az 50 évet meghaladó élettartamnak köszönhetően a műanyag ablakokkal jelentős megtakarítás érhető el.

3. A műanyag ablakok karbantartása egyszerű

A műanyag ablakok ápolása rendkívül egyszerű, karbantartási igényük minimális. Ezzel szemben például a fa ablakok minden 2. évben lazúrozást és minden 5. évben új lakkozást igényelnek. A modern műanyag granulátum fokozottan ellenáll az időjárás különböző hatásaival, és az UV sugárzással szemben is. A sima felületüknek köszönhetően az ablaktokok tisztításához elegendő egyszerű tisztítóoldat használata. Bővebb tájékoztatást a műanyag ablakok ápolásával kapcsolatban a műanyag ablak ápolási tippek oldalunkon talál.

4. A műanyag ablakok élettartama rendkívül hosszú

A fa ablakokkal ellentétben a műanyag ablakok tartóssága rendkívül hosszú. A kiváló minőségű ablakok fokozottan vetemedésállók és maximálisan működőképesek Az 50 évet is meghaladó élettartamuknak köszönhetően tehát a műanyag ablakok előnyös befektetést jelentenek többek közt azért is, mivel értékük az ingatlan értékével együtt az idő múlásával nem csökken.

5. Kiváló ökológiai mérlegű műanyag ablakok

A műanyag ablakok 100%-ban újrahasznosíthatók, így jelentősen kímélik a természeti erőforrásokat. A világ teljes gáz és kőolaj fogyasztásának 40%-a esik az épületek fűtésére és energiaellátására, és csupán 4%-a jut műanyaggyártásra, amelyből a PVC gyártás részesedése csupán 1%. Az újrahasznosítás, hosszú élettartam, a műanyag profilok gyártása során fellépő minimális terhelés hozzájárul a környezetvédelméhez. A műanyag ablakok alapjában hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a fa ablakok és gyártásuk során jelentősen kevesebb energia kerül felhasználásra.

Címkék:

abai ablak, műanyag ablakok előnyei