Szaktanácsaink, címke: abai ablak

Ablaküveg: Az ablakválasztás egyik sarkalatos pontja

Érdekes, hogy míg egy festménynél senki nem figyel a keretre, addig az ablakoknál minden figyelem arra irányul. Pedig egy nem megfelelő minőségű ablaküveg sok gondot okozhat otthonunkban. Hogy ezt elkerüljük, jöjjön néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni ablakvásárlás előtt.

Hangszigetelő ablak: A nagy zaj teszt

Utcafrontra néző lakásoknál hatványozottan fontos, de csendes utcákban is hasznos, ha ablakunk megfelelő hangszigetelő képességgel bír. Egy ablak jó hangszigetelő képességére több jel is mutat. Nézzük, melyek ezek.

Betörésvédelem nyílászárókon

Egy 10. emeleten vagy penthouse lakásban nem kell attól tartani, hogy a betörők az ablak felől támadnának, családi házban vagy földszinti lakásoknál azonban már igen. Éppen ezért nem mindegy, milyen erős az ablakunk.

Párás ablak: Hogyan előzhető meg a penészesedés?

Az tudvalevő, hogy a penész a magas páratartalmú helyiségekben alakul ki. Elég 2-3 párásabb nap, és a penész máris felütötte fejét az otthonunkban. De mi köze ehhez az egészhez az ablakunknak? Máris kiderül…

Mivel a penész kialakulását megfelelő szellőztetéssel megelőzhetjük, ezért most nézzük azokat a megoldásokat, amelyeket egyenesen az ablakba szerelnek a gyártók.

Ablak beépítés szakemberekkel szakszerűen

Sok olyan levelet, telefont kapunk, hogy az ablakkal valami baj van.

Az ablakon bejön a „cúg”.

Az ablak nehezen csukódik.

Az ablak még nehezebben nyitódik.

Nos, ezeknek az eseteknek a 90%-ban nem az ablak a hibás, hanem a nem szakszerű beszerelési munkálatok. Ezért most összeszedtük Önnek, mire figyeljen, mikor a szakemberek nekiállnak beszerelni a nyílászárókat.

Ablak tisztítás, karbantartás? Így csinálja...

Az ablak is egy olyan szerkezet, amely karbantartást igényel. Ha erre nem gondolunk, akkor az ablakunk jó pár évvel korábban szorul a cserére. Milyen probléma lehet egy rosszul karbantartott ablakkal?

1. A műanyag ablakok elsők az energiahatékonyságban

Az energiahatékony és gazdaságilag előnyös hőszigetelés meghatározó tényezője az ablaktok. A műanyagból gyártott ablakprofilok az alumínium vagy fa ablakokkal összehasonlítva jobb szigetelési értékeket érnek el, tehát a fűtésre fordított energiaköltségeket csökkentik.

Ablaktisztítás egyszerűen: A 6 leghatékonyabb ablaktisztítási trükk

Milyen gyakran kell ablakot tisztítani?
Milyen vegyszereket kerüljünk?
Melyek a leghatékonyabb vegyszermentes megoldások?

Jöjjön néhány öko tipp, hogy az ablaktisztítás egyszerűvé válljon.